17 - 21 oktober; Fietsenactie Puntegale

Het is weer tijd voor de jaarlijkse fietsenactie. Dit houdt in dat de fietswrakken en weesfietsen in de gemeenschappelijke fietsberging en in de rekken op het parkeerterrein worden opgeruimd.

Wat is een fietswrak en een weesfiets?

Fietswrakken hebben een mankement zoals lege fietsbanden of missen een essentieel onderdeel zoals een trapper, ketting, stuur, zadel, wiel en dergelijke. Een weesfiets is een fiets zonder eigenaar die is achtergelaten in de fietsenstalling.

Werkwijze fietsenactie

U ontvangt volgende week in uw postvak een brief met daarin 1 fietsenactiesticker. Indien u uw fiets stalt in de gemeenschappelijke fietsenberging of in de rekken op het parkeerterrein, en niet in uw persoonlijke berging, dan willen u verzoeken deze sticker(s) voor maandag 17 oktober 2016 zichtbaar op het achterspatbord (indien aanwezig) van uw fiets(en) aan te brengen.

In de week van 17 oktober 2016 zullen de fietsen zonder sticker weggehaald worden en voor een periode van 4 weken worden gestald.

Indien de fietswrakken en weesfietsen zonder sticker met een kettingslot zijn bevestigd aan bijvoorbeeld het fietsenrek wordt de ketting losgeknipt. U kunt geen aanspraak maken op een vergoeding hiervoor.

Let op: de fietsenactiesticker(s) ontvangt u per post (in de kleur geel)

Fiets zonder sticker terug krijgen

Indien uw fiets(wrak) niet gestickerd en daarom verwijderd is, dan kunt u Stadswonen Rotterdam contacten om informatie te verkrijgen over hoe u uw fiets terug kunt krijgen.

Extra fietsenactiesticker(s)

Mocht u meer fietsenactiestickers nodig hebben dan kunt u hiervoor een verzoek indienen bij de huismeester door hem een mail te sturen ovv het gewenste aantal stickers en huisnummer via zijn e-mailadres

Afvoeren fietsen

Na 25 november 2016 worden de fietsen afgevoerd door Fietspunt. Meer informatie over de werkwijze van Fietspunt kunt u vinden op: http://www.rotterdam.nl/fietspunt.

Vragen?

Heeft u vragen? Dan kunt u Stadswonen contacten per e-mail of via telefoonnummer 010 – 245 67 00.

If you can’t read Dutch please contact Stadswonen by telephone: 010 – 245 67 00