Informatie over brand en lekkage op 4 juni

In een meterkast op de derde verdieping in de vleugel is er op 4 juni in de avond een brandje ontstaan met vooral rookontwikkeling door kortsluiting in een meterkast. De brandweer en politie waren snel ter plaatse en hadden de situatie onder controle. Stromend water uit een waterleidingspijp die is gesmolten door de hitte heeft de brand meteen geblust. Er is niemand gewond geraakt. Door de kapotte leiding is er lekkage ontstaan in de kelder. Dankzij de vereende krachten van doortastende bewoners die het water hebben opgeruimd tot diep in de nacht, kon er schade aan de aangrenzende woningen en kelderboxen worden beperkt. De Vereniging wil de bewoners die hebben meegeholpen bij het opruimen ontzettend bedanken voor hun hulp en steun!

Bewoners die schade door de lekkage of rook hebben of anderszins die direct gevolg zijn van de brand/lekkage, dienen zich zsm. bij de eigen inboedelverzekering te melden (als dit nog niet is gebeurd). Op dit moment functioneert het grijswatersysteem, waarmee het toilet wordt doorgespoeld, bij een aantal woningen in de rechtervleugel niet. De stortbak van de wc kan zelf worden bijgevuld met gewoon water. Ook zitten er bepaalde woningen zonder televisie en/of internet. Stadswonen Rotterdam probeert alle schade en gebreken die hieruit zijn ontstaan zo snel mogelijk op te lossen.

Op dinsdag 7 juni wordt in ieder geval het grijswatersysteem hersteld en worden andere herstelwerkzaamheden verricht in het gebouw. Het grijswatersysteem is opgevangen regenwater waarmee u het toilet doorspoelt.De herstelwerkzaamheden vinden plaats in de middag tussen 12.00 uur en 16.00 uur. Hierdoor kan het zijn dat het grijswatersysteem tijdelijk wordt afgesloten waardoor het hele gebouw het toilet niet kan doorspoelen. Het toilet kan zelf worden doorgespoeld met een emmer water.

Het bestuur heeft het verloop van de gebeurtenissen van zaterdag reeds grondig geëvalueerd met Stadswonen, waarbij de de reactie tijd van de alarmdiensten, communicatie en oorzaak zijn besproken en wij verbeterpunten hebben doorgegeven.

Tags: