Politie bericht: Fiets weg? Doe aangifte!

De Vereniging en de Politie vragen bewoners om alerter te zijn om niet de dupe te worden van fietsendiefstal. Er zijn concrete aanwijzingen dat er een stijging is in het aantal fietsendiefstallen rondom de Puntegale en in de wijk. Sluit de fiets altijd af en leg deze met een extra slot vast aan een paal of hek. Nog beter is om de fietsenberging op het terrein van De Puntegale te gebruiken.

Mocht onverhoopt je fiets zijn gestolen, doe dan alsjeblieft altijd aangifte bij de politie: dit kan telefonisch of digitaal !

Zonder aangiftes of meldingen kan de politie niet zien wat er speelt in een bepaald gebied. Aangiftes en meldingen zijn cruciaal om bijvoorbeeld extra surveillance te doen in de wijk, de politie kan soms ook creatief capaciteit inzetten als het gaat om stelselmatige vormen van diefstallen. Maar zonder aangiftes of meldingen kan dit niet. Dit laatste geldt ook voor andere zaken: mocht je bijvoorbeeld in of rondom het gebouw of in de wijk vernielingen of beschadigingen zijn tegengekomen, geweld of bedreiging of ander verdacht gedrag hebben gezien of als je onveilig verkeersgedrag, ander overlast in de buurt of een verkeerd geparkeerde auto zijn opgevallen. Maak een melding of doe aangifte!