Camerasysteem binnenkort weer in gebruik!

  • Posted on: 25 maart 2015
  • By: Michiel van der Veen

Onlangs heeft Vestia een e-mail gestuurd over de her-ingebruikname van het camerasysteem in de Puntegale. Na veroudering en buitengebruikname zal het oude analoge systeem binnenkort omgevormd worden naar een modern digitaal systeem. Daarmee wordt, met uiteraard waarborging van onze privacy, de veiligheid rondom het gebouw en daarmee onze veiligheid vergroot.

 

In opdracht van Vestia Rotterdam Stadswonen zal de firma Secureye op maandag 30 maart aanstaande starten met het installeren van een camerasysteem in en rondom het woongebouw en de parkeergarage. Op de reeds bestaande strategische plekken zullen in totaal 8 camera’s met nachtzicht in het woongebouw worden geplaatst en 5 camera’s met nachtzicht in en rondom de parkeergarage. De camera’s worden onder andere geplaatst bij alle in- en uitgangen.

 

De beelden worden circa 18 dagen opgeslagen en worden daarna gewist. Deze zijn enkel op te vragen door de Politie, dus mocht er een incident plaatsvinden dan kan men aangifte doen bij de Politie. Waarbij men tevens gevraagd wordt bij Vestia Rotterdam Stadswonen melding te maken van een eventueel incident om de beelden tijdig veilig te kunnen stellen.

 

​Naar verwachting wordt het camerasysteem in mei opgeleverd en zal vanaf dan operationeel zijn!

rob
afbeelding van rob

Is het al bekend of het syteem weer in gebruik is (geen acute noodzaak hoor)

 

Michiel van der Veen
afbeelding van Michiel van der Veen

De werkzaamheden voor het camerasysteem zijn in volle gang. Momenteel is nog niet precies bekend wanneer het camerasysteem volledig in bedrijf zal zijn. Zodra dit bekend is zal de vereniging hierover een nieuwsbericht plaatsen op de website. Ik hoop dat ik je vraag voor nu hiermee voldoende heb beantwoord. 

Reactie toevoegen